Кристиан Асенов Николов се казва шофьорът, който уби минути след 18 часа навръх Великден журналиста Милен Цветков. Tой е син на изпълнителния директор на „Винпром Карнобат Десислава Пешева-Николова и има книжка от 2016 г. Според данни на МВР досега е имал незначителни нарушения на пътя.  От профилът му във фейсбук разбираме, че младежът е завършил 91-ва Немска гимназия през 2017 година и в момента е студент в Берлин.
Купонджия, пътешественик и любител на луксозния живот.  Младежът не крие възможностите си на син на мастити бизнесмени и се хвали със снимки от различни скъпи воаяжи.

Той е замесен в куп бизнес афери. Покрай маститите си родители които имат десетки фирми с различна дейност, младокът също развива активен бизнес въпреки, че е само на 22, а колата с която уби Милен струва над 130 хил. лева
22-годишният Кристиан е шофирал автомобилът с марка "Ауди" Q7, който помете на бул. "Черни връх" водещият. Джигитът е дал положителен тест за дрога.


Колата, която е карал, се води собственост на фирма на майка му  "Десислава Пешева-Комерс" ЕТ, която се занимава с винопроизводство. Фирмата е съдружник с "Винитера Карнобат" ООД, а офисът им е на столичния бул. "Джеймс Баучър".

Собственичката Десислава Крумова Пешева - Николова освен изпълнителен директор на „Винпром Карнобат“ е и съдружник на арестувания алкохолен бос Миню Стайков,
който търка наровете в следствието вече повече от шест месеца за контрабанда, укриване на ДДС и ръководене на организирана престъпна група.



Кристиан като абитуриент заедно с майка си 2017 г.

Във фирма "АС ОПТИМУС" ЕООД Пешева е съдружник с бащата на шофьора Асен Александров Николов, който е и нейн съпруг. Той е собственик на пекарна "BAGETI" и ресторант "Махалото" в гр. София. Компанията е свързана с търговско представителство, инженеринг и строителство. Той пък е свързан с нея в още 8 фирми.
Впечатление прави, че на адреса на една от общите им фирми "Студио Шаварика" са регистрирани цели 63 други компании. Двете лица общо са оплетени в десетки компании, в не малка част от които присъства и Миню Стайков. Дейността е повече от широка - от внос и износ, винопроизводство, строителство, търговия, през услуги и дори дентална помощ и частна детска градина.



Младежът има няколко запора на негово име от фирмите на родителите му Асен Николов и Десислава Пешева, която в публичното пространство се представя и с фамилията Николова.
Баща му Асен Александров Николов пък е бивши кандидат депутат от листата на НДСВ. През 2003 година той е бил кандидат на царската партия за местните избори, но се е пробвал и като депутат, без успех. За сметка на това пък е успял да завърти цял обръч от фирми около себе си.
Вече като студент отново до мама
По първоначални данни Цветков е бил зад волана на джипа си, като е чакал на червен светофар на кръстовището на Мол "Парадайз" в посока центъра. Джипът „Ауди“ с младия шофьор се забил в него без спирачен път.

От удара Цветков е ударил главата си във волана и предното стъкло. Когато линейката е пристигнала е бил още жив, но в тежко състояние. Починал е след минути малко преди да бъде закаран в болница.
След първоначалния оглед на място е станало ясно защо катастрофата е толкова зверска и с трагичен край. Според разследващите 22-годишния младеж е карал поне със 100 км/ч.
Надрусания младеж буквално е хвърчал по опразнения  в празничната вечер булевард и няма абсолютно никакви следи от използван спирачен път.
22-годишният шофьор е с леки травми, но също е получил медицинска помощ и са му направени кръвни тестове. От МВР към момента  съобщават, че младежът е задържан за разпит в III районо управление на МВР. Грози го наказание от 3 до 15 години лишаване от свобода.

Източник: pik.bg и собствено разследване по случая. Снимки - Фейсбук.

3 коментара:

  1. Виновен е както той,така и неговите родители."ПАРИ ОПРАВЯТ,ПАРИ РАЗВАЛЯТ" е казал народа.Сега нека гние в затвора,а на тях да им тежи цял живот на съвеста.Аман от селяни бизнесмени придобили пари с тялото си

    ОтговорИзтриване
  2. Докато тече процесът,ще го пуснат под домашен арест и ще изчезне на някъде и ни вест,ни кост от него

    ОтговорИзтриване
  3. Вярвате ли, че ще бъде осъден с ефективна присъда. Най-много да се размине с условна присъда. В БГ шофьорите убийци масово избягват правосъдието.

    ОтговорИзтриване

ТОП-ПУБЛИКАЦИИ

АРХИВ 2

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ В МОМЕНТА

АРХИВ 1